Egg-Nogg

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1963

Składniki:

  • 100 g rumu
  • 1 kieliszek wódki
  • 1 jajko
  • 50 g mleka
  • 4 łyżki cukru do sporządzenia karmelu
  • cynamon

Opis przygotowania:

Wymieszaj w misce rum, wódkę, jajko. Cukier podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż do jego całkowitego rozpuszczenia się i powstania karmelu. Połącz go z pozostałymi składnikami. Używając miksera ubij wszystko na pianę. Gotowy wlej do kieliszków od szampana i posyp bardzo delikatnie wierzch piany cynamonem.

1 komentarz

Wg mnie to zły przepis, robiąc w tej kolejnosci, nie chce się ubić na pianę...

Podobne przepisy