Egg-Nogg

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 100 g rumu
  • 1 kieliszek wódki
  • 1 jajko
  • 50 g mleka
  • 4 łyżki cukru do sporządzenia karmelu
  • cynamon

Opis przygotowania

Wymieszaj w misce rum, wódkę, jajko. Cukier podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż do jego całkowitego rozpuszczenia się i powstania karmelu. Połącz go z pozostałymi składnikami. Używając miksera ubij wszystko na pianę. Gotowy wlej do kieliszków od szampana i posyp bardzo delikatnie wierzch piany cynamonem.

1 komentarz

odpowiedz

Wg mnie to zły przepis, robiąc w tej kolejnosci, nie chce się ubić na pianę...