Figa z kozim serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1850
Figa z kozim serem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie suszonych fig
  • 40 g koziego sera
  • 100 ml likieru jajecznego
  • pęczek rukoli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Opis przygotowania:

Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojony na porcje ser i podsmażyć z dwóch stron. Smażony ser przełożyć na talerz. Figi sparzyć wrzątkiem i ułożyć wokół sera. Jedną figę pokroić w plastry i położyć na serze. Ser zalać likierem jajecznym, a następnie udekorować rukolą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów