Kotlety ziemniaczane z grzybami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 30 g pieczarek
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • kilka liści szpinaku
  • maggi
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Cebulę obrać, pokroić drobno i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Do cebuli dodać pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażyć i dodać do ziemniaków. Dodać do tego mąkę, jajko, szczyptę soli, pieprzu, kilka kropli maggi, dobrze wymieszać i uformować ręcznie kotlety. Następnie smażyć je na 2 łyżkach rozgrzanego oleju z obu stron, a potem przełożyć na tackę. Całość udekorować liśćmi szpinaku i pokrojonym pomidorem.

0 komentarzy

Podobne przepisy