Bulion z kaszą manną

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 6 suszonych grzybów
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Grzyby moczyć przez 2 godziny, ugotować i odcedzić. Kaszę mannę zalać 2,5 szklankami lekko osolonej wody i gotować do czasu, aż woda całkowicie wyparuje. Natkę pietruszki posiekać drobno, dodać do ugotowanej kaszy, uformować ręcznie kulki i przełożyć na talerz. Kostkę bulionową zalać 0,5 l wody, dodać do tego pokrojoną na kawałki marchew, ugotowane wcześniej grzyby i zagotować. Gorącym bulionem zalać kulki kaszy na talerzu.

0 komentarzy

Podobne przepisy