Bulion z kaszą manną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1893
Bulion z kaszą manną
fot. The Gifted Photographer / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 6 suszonych grzybów
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Grzyby moczyć przez 2 godziny, ugotować i odcedzić. Kaszę mannę zalać 2,5 szklankami lekko osolonej wody i gotować do czasu, aż woda całkowicie wyparuje. Natkę pietruszki posiekać drobno, dodać do ugotowanej kaszy, uformować ręcznie kulki i przełożyć na talerz. Kostkę bulionową zalać 0,5 l wody, dodać do tego pokrojoną na kawałki marchew, ugotowane wcześniej grzyby i zagotować. Gorącym bulionem zalać kulki kaszy na talerzu.

0 komenatrzy

Podobne przepisy