Ziemniaki z salami i papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2180
Ziemniaki z salami i papryką
fot. docman / CC-BY-NC 2.0

Składniki:

  • 1 kg małych ziemniaków
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Salami pokroić w plastry. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojoną w plastry cebulę, zeszklić, następnie dodać paprykę pozbawioną nasion, salami i posiekaną drobno pietruszkę. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą i wymieszać. Całość połączyć z ziemniakami i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów