Fasolka szparagowa smażona

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Opis przygotowania

Odciąć końcówki fasolki, pokroić na kawałki o długości 5cm i wrzucić do wrzątku. Gotować około 15 minut. Następnie odcedzić i odsączyć na papierowym ręczniku. Jajka roztrzepać z mlekiem, solą, pieprzem, mąką i bułką tartą. W powstałym cieście maczać kawałki fasolki i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

0 komentarzy

Podobne przepisy