Mule w sosie pikantnym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2253
Mule w sosie pikantnym
fot. pointnshoot / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 750 g muli
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka chili
  • 1 szklanka białego wina wytrawnego
  • 1 cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek bazylii
  • sol
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Mule moczyć przez 1 godzinę, następnie oczyścić i opłukać pod bieżąca wodą. Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanej oliwie. Do cebuli wlać wino, pokrojoną w plastry paprykę, bazylię i dusić pod przykryciem 3 minuty. Potem dodać do tego mule, dusić do czasu ich otwarcia. Te, które się nie otworzyły należy odrzucić. Całość doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, dobrze wymieszać, dusić jeszcze przez 2 minuty i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów