Grzanki z kiwi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1921
Grzanki z kiwi
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego
  • 6 kromek tostowych
  • 3 kiwi
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki tartego sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do smażenia
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso mielone przełożyć do miski, wbić do tego jajko, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek oraz posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie z mięsa uformować kotlety, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, a następnie wyciągnąć do ostygnięcia. Majonez wymieszać z tartym serem żółtym i doprawić pieprzem. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, smażyć grzanki na rumiany kolor z obu stron, następnie wyciągnąć i pokroić w ćwiartki. Na grzanki nałożyć smażone kotlety, a na ostre końce wyłożyć majonez z serem. Całość przybrać pokrojonym owocem kiwi.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów