Garganelli z pieczarkami i parmezanem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Garganelli z pieczarkami i parmezanem

    Dodane przez: wd2005

    cchen / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 200 g mąki
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki wody
  • 30 g pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • natka pietruszki

Opis przygotowania

Przygotować makaron. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać do niej jajko, szczyptę soli, wodę i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 1,5 mm, pokroić w trójkąty i podsypać mąką. Trójkąty zawinąć od najmniejszego końca do największego, wrzucić na gotującą się lekko osoloną wodę i kiedy podpłyną na wierzch, wyciągnąć, przelać bieżąca zimną wodą i wyłożyć na talerz. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Czosnek obrać posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanym oleju i dodać do niego pokrojone pieczarki, podsmażyć i przełożyć na makaron. Całość przybrać natką pietruszki i posypać startym parmezanem.

0 komentarzy

Podobne przepisy