Tofu z awokado i ciastem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2047
Tofu z awokado i ciastem
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 awokado
  • 25 g wędzonego tofu
  • 15 dag orzeszków piniowych
  • 10 dag suszonych pomidorów
  • 2 łyżki śmietany
  • 0,5 łyżeczki papryki chilli
  • natka zielonej pietruszki
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na kwadraty 10x10 cm. Orzeszki piniowe utłuc. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić w drobna kostkę. Tofu rozdrobnić, dodać do niego posiekane drobno suszone pomidory, chili, pokrojone awokado, orzeszki, szczyptę soli i połowę posiekanej natki pietruszki. Całość dobrze wymieszać i nałożyć na ciasto. Ciasto złożyć w rulon, zlepić i piec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 190 stopni. Gotowe przełożyć na talerz i udekorować pozostałą natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów