Kanapki tęczowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2471
Kanapki tęczowe
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 jajka
  • 30 dag szynki krojonej
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • 1 małe opakowanie chipsów ziemniaczanych
  • 1 słoik małego majonezu
  • 1 opakowanie wykałaczek
  • pęczek rukoli
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Kromki tostowe przekroić na trójkąty i posmarować majonezem. Masło stopić na rozgrzanej patelni, wbić jajka, roztrzepać widelcem, smażyć jajecznicę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Usmażoną przestudzić i pokroić na kawałki. Kromki tostowe przekładać kolejno rukolą, złożoną szynka z plastrem pomidora, jajecznicą, ponownie kromką, rukolą, szynką z pomidorem i na końcu kromką. Całość spiąć wykałaczkami, przełożyć na talerz, na wierzch ułożyć chipsy i udekorować pozostałą rukolą i pomidorem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów