Pomarańczowy deser

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2386

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 łyżka tartej czekolady do dekoracji

Opis przygotowania:

Pomarańczę umyć i sparzyć wrzątkiem. Przekroić na pół. Ostrym nożem wykroić miąższ w taki sposób, aby nie uszkodzić skórki. Miąższ pokroić na drobne kawałki. żelatynę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody (w około 4 łyżkach), wymieszać i dodać do jogurtu razem z cukrem i cząstkami pomarańczy. Ponownie dokładnie wymieszać. Krem wstawić do lodówki, aby trochę zastygł. Potem napełnić skórki pomarańczy, posypać czekoladą i wstawić do lodówki, aby krem całkowicie stężał.

1 komentarz

Podobne przepisy