Pieczarki nadziewane serem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3131

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 50 g pieczarek
  • 40 g sera koziego
  • 40 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków rukoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Pieczarki oczyścić i usunąć trzpienie. Boczek pokroić w drobna kostkę i smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do boczku dodać posiekany drobno czosnek, zeszklić i dodać do koziego sera. Ser wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem i napełnić nim pieczarki. Pieczarki położyć na blachę do pieczenia i zapiekać do czasu, aż pieczarki zmienią kolor, następnie wyciągnąć i udekorować listkami rukoli.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się