Musli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1708
Musli
fot. rusvaplauke / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g płatków owsianych
  • 200 g rodzynek
  • 100 g sezamu
  • 100 g obranych i tłuczonych migdałów
  • 100 orzeszków piniowych
  • 0,5 szklanki łuskanego słonecznika
  • 0,5 szklanki miodu
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • szczypta imbiru, cynamonu, soli

Opis przygotowania:

Wszystkie składniki poza rodzynkami dobrze wymieszać i przełożyć na blachę do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika o temperaturze 190 stopni i zapiec na złoty kolor. Następnie wyciągnąć z piekarnika, dodać rodzynki, wymieszać i przesypać do miski. Granulę podawać z mlekiem lub jogurtem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów