Sos chrzanowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 3 łyżki tartego chrzanu
  • 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • 250 g śmietany 18%
  • 1 cytryna
  • cukier
  • sól

Opis przygotowania

Chrzan wymieszać ze śmietaną, dodać cukier i sól do smaku. Cytrynę przekroić, wycisnąć z niej sok i dodać do chrzanu. Wszystko dobrze wymieszać.
Gotowy sos nadaje się na przykład do pieczeni mięsnych, jaj gotowanych na twardo, grillowanej białej kiełbasy.

1 komentarz

odpowiedz

Sos chrzanowy świetnie smakuje z gotowanymi ozorkami, ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty, jako danie obiadowe.

Podobne przepisy