Jabłka z bitą śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2870

Składniki:

  • 4 duże jabłka
  • 2 torebki bitej śmietany
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka startej czekolady
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka cukru

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, ściąć górę i wydrążyć środek łyżeczką. Jabłka położyć na patelni o wysokich brzegach, zalać słodką wodą na około 3/4 wysokości i gotować na małym ogniu na półmiękko. Wyjąć, wystudzić. Śmietanę ubić według przepisu na opakowaniu. Do każdego jabłka włożyć bitą śmietanę w taki sposób, aby wystawała do góry poza owoc. Udekorować rodzynkami, pokrojoną na drobno pomarańczą i posypać czekoladą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów