Pieczarki duszone z marchewką

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 11360
Pieczarki duszone z marchewką
fot. Augapfel / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki i marchew dobrze umyć i osączyć z wody. Pieczarki pokroić w plastry, a marchew w krążki. Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Rozgrzać masło na patelni, dodać do tego cebulę, czosnek i zeszklić. Do cebuli dodać pieczarki, marchew i 2 łyżki wody. Całość, posolić, oprószyć pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości. W czasie duszenia przemieszać składniki. Gotowe danie przełożyć na talerz i podawać do spożycia na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów