Jajka przepiórcze w mięsie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2213
Jajka przepiórcze w mięsie
fot. SauceSupreme / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jajka przepiórcze
  • 6 parówek drobiowych
  • 2 kromki chleba bez skórki
  • 1 jajko
  • keczup
  • pęczek bazylii
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Jajka przepiórcze ugotować na półmiękko. Ugotowane obrać delikatnie ze skorupek. Parówki drobiowe pozbawić skóry i razem z chlebem przemielić przez maszynkę do mięsa. Do przemielonego mięsa wbić jajko, posolić oprószyć pieprzem i wyrobić ręcznie na jednolitą masę. Gotową masą obłożyć jajka i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu, przekroić na połowy i przełożyć na talerz. Całość posypać bazylią i dodać keczup.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów