Tofu ze szpinakiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 50 dag tofu
  • 30 g szpinaku
  • 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej
  • olej do smażenia
  • 1 limonka
  • sól

Opis przygotowania

Kaszę jęczmienna opłukać zimną wodą i ugotować w 1 szklance wody. Kaszę gotować do czasu, aż woda zostanie całkowicie wchłonięta. Ugotowaną przełożyć na talerz. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni i smażyć tofu z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na kaszę, polać olejem ze smażenia i lekko posolić. Szpinak dobrze opłukać i osączyć z wody. Wlać na patelnię 1 łyżkę oleju, dobrze rozgrzać, wrzucić do niego szpinak i smażyć przez 2 minuty. Usmażone osączyć z tłuszczu, dodać szczyptę soli, wymieszać i przełożyć na talerz. Limonkę pokroić na połowy i udekorować talerz przed podaniem.

0 komentarzy

Podobne przepisy