Tofu ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1988
Tofu ze szpinakiem
fot. indigotimbre / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 dag tofu
  • 30 g szpinaku
  • 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej
  • olej do smażenia
  • 1 limonka
  • sól

Opis przygotowania:

Kaszę jęczmienna opłukać zimną wodą i ugotować w 1 szklance wody. Kaszę gotować do czasu, aż woda zostanie całkowicie wchłonięta. Ugotowaną przełożyć na talerz. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni i smażyć tofu z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przełożyć na kaszę, polać olejem ze smażenia i lekko posolić. Szpinak dobrze opłukać i osączyć z wody. Wlać na patelnię 1 łyżkę oleju, dobrze rozgrzać, wrzucić do niego szpinak i smażyć przez 2 minuty. Usmażone osączyć z tłuszczu, dodać szczyptę soli, wymieszać i przełożyć na talerz. Limonkę pokroić na połowy i udekorować talerz przed podaniem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów