Pita z brzoskwinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2029
Pita z brzoskwinią
fot. Ned Raggett / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie małej pity
  • 4 brzoskwinie
  • 3 pomidory
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 2 cebule
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa i brzoskwinie dobrze umyć. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do miseczki. Obrać cebule i razem z pomidorami pokroić w kostkę, a następnie dodać do ogórków. Całość posolić szczyptą soli, oprószyć pieprzem, zalać octem winnym, wymieszać i na 15 minut włożyć do lodówki. Brzoskwinie przekroić na połowy, obrać ze skóry, pozbawić pestek i pokroić w kostkę (nie wkładać do lodówki). Pitę namoczyć zimną wodą, po czym na 1,5 minuty włożyć do mikrofalówki lub nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Następnie wyciągnąć i odciąć jeden z końców pity. Wyciągnąć pokrojone warzywa z lodówki i nałożyć do środka przygotowanej pity. Na ułożone warzywa położyć pokrojoną brzoskwinię.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów