Słodkie uszy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3232
Słodkie uszy
fot. Tomas Mascardo / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie serka homogenizowanego śmietankowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 pergamin do wyłożenia blachy

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na paski o szerokości do 1,5 cm. Delikatnie nałożyć na nie serek homogenizowany i zacząć zwijać dwoma rękami do środka, aby powstała para uszu. Zwinięte uszy przełożyć na blachę do pieczenia wyłożona pergaminem. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni i upiec ciasto na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i jeszcze jak są gorące, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Podawać do spożycia jak ostygną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów