Kotlety ziemniaczane z krewetkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 450 g krewetek
  • 200 g ziemniaków
  • 2 dymki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 0,5 papryki chili
  • natka kolendry
  • szczypta mielonego imbiru
  • sól

Opis przygotowania

Krewetki oczyścić, wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 4 minuty. Ugotowane odcedzić, pokroić bardzo drobno, obrać ze skóry i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i utłuc. Dymkę obrać, pokroić drobno i dodać do ziemniaków. Dodać do tego szczyptę imbiru, pokrojone krewetki, odrobinę soli i trochę kolendry. Całość wymieszać i uformować z tego kotlety. Następnie obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone przełożyć na talerz, udekorować liściem kolendry i wyłożyć łyżkę majonezu.

0 komentarzy

Podobne przepisy