Krewetki z grzybami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 dag krewetek mrożonych
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 15 dag ugotowanych, suszonych grzybów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki margaryny
  • sól do smaku
  • chili w proszku do smaku

Opis przygotowania

Krewetki rozmrażamy i suszymy. Gotowane grzyby smażymy na rozgrzanej oliwie około 10 minut. Następnie dodajemy krewetki, sok z cytryny, masło, sól, chili i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około 10 minut na małym ogniu, mieszając co jakiś czas.

0 komentarzy

Podobne przepisy