Tacos wegetariańskie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3216
Tacos wegetariańskie
fot. madprime / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego tacos
  • 6 kotletów sojowych
  • 1 zielone mango
  • 1 łyżeczka ostrej papryki chili
  • natka zielonej pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Kotlety sojowe ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić, oprószyć ostrą papryką, pieprzem i podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Tacos podgrzać na patelni bez tłuszczu i przełożyć na talerz. Usmażone kotlety sojowe osączyć z tłuszczu, pokroić na kawałki i wyłożyć na tacos. Mango obrać ze skóry, zmiksować i wyłożyć na kotlety sojowe. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i posypać po całości. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki i podawać na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów