Tofu z papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1828
Tofu z papryką
fot. Mr Wabu / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 60 dag tofu (twarożku sojowego)
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 łyżki krojonych ananasów (mogą być w zalewie)
  • keczup łagodny
  • natka zielonej pietruszki
  • 1 kwiat do przybrania
  • sól

Opis przygotowania:

Tofu ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i pokroić na części. Paprykę pozbawić nasion, sparzyć wrzątkiem i pokroić w duża kostkę. Paprykę i tofu ułożyć na talerz. Dodać do tego ananasa i ewentualnie łyżką zalewy polać danie. Całość polać keczupem i udekorować natką zielonej pietruszki oraz kwiatem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów