Kanapki z serem i łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3605
Kanapki z serem i łososiem
fot. Wyscan / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 60 dag sera brie
  • 40 dag wędzonego łososia
  • 15 dag szparagów
  • 1 chlebek razowy
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Szparagi umyć i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić i pokroić na kawałki. Chleb pokroić na cienkie kromki. Łososia pokroić w dość cienkie plastry. Ser pokroić na kawałki. Kromki chleba rozłożyć na tacy i położyć na nim plastry łososia. Na rybie ułożyć szparagi i kawałki sera. Całość oprószyć pieprzem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy