Kanapki z łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 16870
Kanapki z łososiem
fot. Wyscan / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 długie bagietki
  • 70 g wędzonego łososia
  • 80 g sera twarogowego
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cytryna
  • pęczek zielonego koperku
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Bagietki pokroić na małe kanapki. Ser twarogowy zmieszać ze szczypta soli, pieprzu, pokrojoną częścią koperku, a pozostałą pozostawić do dekoracji. Całość wymieszać, nałożyć do szprycy i udekorować kanapki. Łososia pokroić cienko, zwinąć w rulon i nałożyć na ser. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w bardzo małą kostkę. Ogórka pokroić w cienkie paski i razem z papryką posypać kanapki. Cytrynę pokroić w plastry i udekorować boki talerza z kanapkami. Na wierzchu położyć koperek.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów