Cukinia w occie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 8212
Cukinia w occie
fot. ilovemypit / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 kg cukinii
  • czosnek
  • koper
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • gorczyca
  • marchew (pokrojona w plasterki do dekoracji)
  • Zalewa:
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soli

Opis przygotowania:

Cukinię obieramy, usuwamy miąższ z pestkami, kroimy w paski, wkładamy do słoików i dodajemy przyprawy. Zalewamy wodą z octem, solą i cukrem. Zamykamy słoiki. Pasteryzujemy 15-20 minut od zagotowania.

Autor: olka

1 komentarz

mmmmmmmmm......pyszne

Podobne przepisy