Zupa z kaczki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2213
Zupa z kaczki
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 piersi z kaczki
  • 4 miniaturowe kukurydze
  • 2 czerwone papryki
  • 1/2 selera
  • 1/2 małego pora
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka curry
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżki maki
  • 1,5 l bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżki śmietany

Opis przygotowania:

Do bulionu dodajemy umyte i pokrojone w paski piersi z kaczki i gotujemy do miękkości razem z kukurydzą, selerem pokrojonym w paski i marchewką. Kiedy wszystko się ugotuje - dodać paprykę pokrojoną w kostkę i por pokrojony w prążki. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę. Kiedy papryka i por zmiękną - zagęszczamy nią zupę. Dodać do tego łyżeczkę curry i całość wymieszać. Gotową zupę podawać w miseczkach udekorowanych na wierzchu śmietaną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów