Kiełbaski z ryżem

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1343
Kiełbaski z ryżem
dbgg1979 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • 6 kiełbasek
  • 2 jajka
  • 2 pomidory
  • 1 mały kiść winogrona
  • majonez czosnkowy
  • 2 liście salaty
  • 1 łyżeczka soli

Opis przygotowania:

Ryż ugotować na sypko w 2 szklankach lekko osolonej wody. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerze. Jajka ugotować na twardo, następnie obrać ze skorupek i przekroić na połowy. Kiełbaski przypiec bez tłuszczu na grillu lub na patelni i ułożyć na liściach sałaty obok ryżu. Pomidory pokroić na ćwiartki, położyć na talerzu, a między nimi po jednym winogronie. Obok tego położyć połowy jajek. Majonezem czosnkowym polać po kiełbaskach.

0 komenatrzy