Naleśniki z mięsem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2591
Naleśniki z mięsem
fot. 1suisse / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa bez kości
  • 2 cebule
  • 1 zielony ogórek
  • 2 pomidory koktajlowe
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • Na ciasto naleśnikowe:
  • 2,5 szklanki maki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki wody
  • 1 całe jajko
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Z mąki, mleka, jajka wody i szczypty soli wyrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć 12 naleśników. Mięso wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do tego bułkę tartą, wymieszać i przełożyć do mięsa. Całość doprawić solą, pieprzem, następnie dobrze wymieszać i nałożyć na naleśniki. Naleśniki zawinąć i przekroić na kilka części. Przekrojone ułożyć na talerzu, przyozdobić zielonym ogórkiem i pomidorami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów