Grilowane jajka przepiórcze

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 12 jajek przepiórczych
  • 150 g boczku krojonego
  • 1 cebula
  • 1 słoiczek ostrej musztardy
  • patyczki szaszłykowe
  • sól

Opis przygotowania

Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odcedzić i obrać ze skorupek. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Obrane jajka zawinąć w plastry boczku, wbić na patyczki szaszłykowe, przełożyć krążkami cebuli i ponownie obłożonym jajkiem, cebulą. Szaszłyki ustawić na grillu i podpiec do zarumienienia boczku. Gotowe szaszłyki polać musztardą i podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy