Sałatka z krewetek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5013
Sałatka z krewetek
fot. yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g krewetek
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • 1 cytryna
  • pęczek zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Zagotować 1,5 l wody lekko osolonej. Do wody wcisnąć połowę soku z cytryny, drugą połowę pozostawić do dekoracji. Na gotującą się wodę wrzucić oczyszczone krewetki i gotować do 5 minut. Ugotowane odcedzić, przełożyć do salaterki i odczekać chwile by przestygły. Do krewetek dodać majonez i część pokrojonej natki pietruszki. Doprawić szczyptą soli i wymieszać. Następnie salaterkę przyozdobić pozostałą częścią zielonej pietruszki i cytryną. Podajemy zaraz po przyrządzeniu.

0 komenatrzy

Podobne przepisy