Fasola ze szpinakiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4952
Fasola ze szpinakiem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g białej fasoli jaś ( może być konserwowa)
  • 200 g szpinaku mrożonego
  • 100 g startego żółtego sera
  • 100 g oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Fasole konserwową osączyć z wody (jeśli mamy zwykłą to musimy ją namoczyć przez 6 godzin w wodzie, a następnie ja ugotować i odcedzić). Szpinak rozmrozić. Rozgrzać mocno olej na patelni, wyłożyć na niego szpinak i podsmażyć go bardzo krótko. Do szpinaku dodać fasolę, doprawić solą i pieprzem do smaku, następnie starannie wymieszać. Całość smażyć przez 2 minuty. Gorące danie przełożyć do misy, posypać startym serem żółtym i odczekać chwilę, aby ser się roztopił. Podajemy na ciepło.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów