Bułki z miodem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2330
Bułki z miodem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1140 g mąki
  • 430 g cukru pudru
  • 400 g miodu naturalnego
  • 300 g mocnej esencji herbacianej
  • 120 g oleju
  • 5 g sody
  • 4 g cynamony
  • 1 jajko

Opis przygotowania:

Miód wlać do głębszego naczynia, dodać esencję herbaty i dobrze wymieszać. Stale mieszając dodać do tego cukier puder, olej, sodę, cynamon, mąkę i wyrobić z wszystkich produktów ciasto. Z ciasta uformować około 10 bułek i posmarować je jajkiem roztrzepanym z 1 łyżką wody. Bułki przełożyć na blachę, wstawić do piekarnika o temperaturze 160 stopni i piec przez 20 minut. Gotowe podawać do spożycia jak przestygną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów