Chłodnik kokczetowski

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 l kwaśnego kefiru
  • 3 szklanki przegotowanej wody
  • 500 g ogórków
  • 250 g rzodkiewki
  • 25 g czosnku
  • 5 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania

3 szklanki wody przegotować i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek. Czosnek rozetrzeć z małą ilością soli. Ogórki umyć, obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kefir zmieszać z przegotowaną i ostudzoną wodą, dodać do tego pokrojone ogórki i roztarty czosnek. Pokroić natkę zielonej pietruszki, szczypiorek, doprawić solą do smaku i dodać całe ugotowane jajka. Chłodnik podajemy zaraz po przyrządzeniu.

0 komentarzy

Podobne przepisy