Babka ucierana z mąki kukurydzianej

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4646

Składniki:

  • 12 dag mąki kukurydzianej
  • 4 dag masła lub margaryny
  • 6 dag cukru
  • 5 dag mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • wanilia
  • skórka cytrynowa
  • grysik kukurydziany do wysypania formy
  • margaryna do wysmarowania formy

Opis przygotowania:

Formę wysmarować margaryną i wysypać grysikiem kukurydzianym. Utrzeć masło z cukrem i żółtkami, ubić pianę. Połączyć utartą masę z pianą, dodając przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wanilią i skórką z cytryny. Dodać mleko i lekko wymieszać. Przełożyć do przygotowanej wcześniej formy i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Autor: olka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów