Sałatka z tuńczyka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5673
Sałatka z tuńczyka
fot. Lall (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
  • 2 pomidory
  • 5 oliwek
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała cebula
  • 12 dag sera żółtego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 mały ogórek zielony
  • kapusta pekińska
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i wysuszyć. Kapustę pekińską pokroić w paski. Ogórka zielonego obrać, następnie pokroić go w kostkę razem z papryką, cebulą i serem żółtym. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać z pieprzem, solą i majonezem (według uznania). Dodać oliwki pokrojone w paski.

3 komentarze

\"palce lizać\"

Wyprobowalam.Warto bylo.Pycha

Ja dodaję jeszcze ryż.

Podobne przepisy