Orszada porzeczkowa

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Orszada porzeczkowa

    Dodane przez: wd2005

    diekatrin / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 2 szklanki czarnej porzeczki
  • 1 szklanka kruszonego lodu
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 0,5 łyżki syropu migdałowego
  • 0,5 łyżki zapachu pomarańczowego

Opis przygotowania

Porzeczki obrać z szypułek, umyć osączyć z wody i przełożyć do blendera. Następnie dodać do nich cukier puder, kruszony lód, wlać mleko, syrop migdałowy oraz zapach pomarańczowy. Całość dokładnie zmiksować, po czym przelać do szklanek.

0 komentarzy