Pianka jagodowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2266

Składniki:

  • 1 szklanka soku jagodowego
  • 100 g cukru
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżka jagód
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 białko

Opis przygotowania:

Zagotować sok jagodowy z cukrem i szklanką wody. Gotować przez 5 minut i wsypać do tego kaszę mannę. Gotować na małym ogniu i dobrze wymieszać. Po ugotowaniu przestudzić, dodać sok z cytryny i zmiksować, a następnie przełożyć do pucharków deserowych. Ubić sztywna pianę z białka wyłożyć na pucharki i obsypać jagodami. Piankę na 10 minut włożyć do lodówki, po czym podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów