Omlet z bakaliami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1708
Omlet z bakaliami
fot. Azure Begonia / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 g łuskanych orzechów laskowych
  • 50 g rodzynek
  • 50 g migdałów
  • 8 łyżek cukru
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Opis przygotowania:

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, a po wyjęciu z wody osuszyć. Migdały obrać ze skórki, i drobno pokroić razem z orzechami. Jajka roztrzepać w naczyniu, dodać do nich mąkę, bułkę tartą, cukier i mleko. Wszystko dobrze wymieszać na jednolita masę, dodać bakalie i przelać na mocno rozgrzany olejna patelni. Smażyć z obu stron na zloty kolor. Po usmażeniu przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem. Podajemy na gorąco.

0 komenatrzy

Podobne przepisy