Omlet z bakaliami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3131

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 50 g łuskanych orzechów laskowych
  • 50 g rodzynek
  • 50 g migdałów
  • 8 łyżek cukru
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Opis przygotowania

Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, a po wyjęciu z wody osuszyć. Migdały obrać ze skórki, i drobno pokroić razem z orzechami. Jajka roztrzepać w naczyniu, dodać do nich mąkę, bułkę tartą, cukier i mleko. Wszystko dobrze wymieszać na jednolita masę, dodać bakalie i przelać na mocno rozgrzany olejna patelni. Smażyć z obu stron na zloty kolor. Po usmażeniu przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem. Podajemy na gorąco.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się