Ciastka migdałowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1731
Ciastka migdałowe
fot. theeeeta / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g zmielonych migdałów
  • 400 g cukru pudru
  • 6 białek
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny lub pomarańczy
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Białka ubić na sztywną pianę. Migdały wymieszać z cukrem pudrem, skórką z cytryny lub pomarańczy i delikatnie dodawać do piany. Całość dobrze przemieszać i uformować małe ciastka. Wysmarować masłem blachę do pieczenia i układać na niej ciastka. Nagrzać piekarnik do temperatury 150 stopni, włożyć blachę z ciastkami piec na złoty kolor.

0 komenatrzy

Podobne przepisy