Mus z rabarbaru

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2046
Mus z rabarbaru
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 dag rabarbaru
  • 2 białka
  • 1 łyżka żelatyny w proszku
  • 4 łyżki cukru
  • 3-4 łyżki cukru pudru (1/2 szklanki)

Opis przygotowania:

Rabarbar umyć, pokroić, rozgotować w niewielkiej ilości wody z cukrem. Namoczoną żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Z białek ubić sztywną pianę, dodając cukier, przecier rabarbarowy i rozpuszczoną żelatynę. Gęstniejącą masę wyłożyć do przygotowanych naczyń i odstawić do skrzepnięcia.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów