Sakiewki wegetariańskie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2451

Składniki:

  • 2 kostki rosołu z indyka
  • kapusta pekińska
  • 1 por
  • cebula
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 marchewki
  • 20 dag pieczarek
  • 1,5 szklanki ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • pikantny sos pomidorowy

Opis przygotowania:

Liście kapusty krótko odgotuj w rosole.Odetnij zgrubiałą łodygę.Marchewkę zetrzyj na tartce z dużymi oczkami.Por,cebulę pieczarki pokroi i podsmaż.Dodaj ugotowany ryż i sos sojowy.Farsz dopraw solą i pieprzem układaj na liściach kapusty.Formuj sakiewki,obwiąż je szczypiorkiem ok.5 min duś pod przykryciem.Podawaj z sosem pomidorowym.

Autor: monika4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów