Budyń serowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Budyń serowy

    Dodane przez: wd2005

    yoshimov / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 250 g utartego ostrego sera żółtego
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Oddzielić żółtka od białek, żółtka rozetrzeć z żółtym serem, mlekiem, musztardą i bułką tartą. Doprawić pieprzem i solą do smaku, dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z utartym serem. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne, wlać do niego całą zawartość, wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Gotowy budyń podajemy zaraz po zapieczeniu.

0 komentarzy

Podobne przepisy