Francuskie tosty

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1858
Francuskie tosty

Składniki:

  • 2 kromki czerstwego pieczywa
  • jajko
  • łyżka mleka
  • szczypta soli, cynamonu i cukru
  • serek topiony lub almette

Opis przygotowania:

Jajko rozmącamy z solą, mlekiem, cynamonem, cukrem. Moczymy w tym nasze kromki z obu stron aby wchłonęły wszystko. Pieczemy na patelni z 2 min z każdej strony na małym ogniu. Podajemy z serkiem lub dżemem.

Autor: kasinka

Komentarze (1)

Bardzo słabe zdjęcie 😂 ale przepis ok! Żeby ładnie wyglądało ( bo wzrokiem też można się najeść ) polej podczas smażenia dodatkowym jajkiem i posyp ziołami. Pozdrawiam

Podobne przepisy

Więcej przepisów