Ciasto owocowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3557
Ciasto owocowe
fot. Samdogs / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • Ciasto:
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka margaryny
  • Krem:
  • 25 dkg mrożonych truskawek
  • 2 opakowania serka waniliowego
  • 1 opakowanie jogurtu
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 paczki galaretki

Opis przygotowania:

Zmiksować składniki ciasta, piec przez ok. 15 minut w temp. 180 st. C., ostudzić. Następnie namoczyć, ogrzać i ostudzić żelatynę. Truskawki zmiksować z cukrem pudrem, dodać serki oraz jogurt i wymieszać. Do żelatyny (mieszając cały czas) dodać masę i wyłożyć na ciasto. Przygotować galaretki (każdą osobno). Pokroić owoce, ułożyć na cieście i polać powierzchnię galaretkami.

Autor: lelandgaunt

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów