Sznycle z szynką i musztardą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3146

Składniki:

  • 12 plastrów cielęciny lub piersi kurczaka
  • 3/4 szklanki śmietany
  • 3 plasterki szynki
  • łyżka musztardy
  • 3 łyżki masła
  • pęczek natki
  • sól, pieprz

Opis przygotowania:

Mięso lekko rozbić, szynkę drobno pokroić. Opłukaną i osączoną natkę posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Gdy się spieni, włożyć płaty mięsa i usmażyć je z obu stron na złoty kolor, oprószyć solą oraz pieprzem. Wyjąć mięso z patelni i do gorącego tłuszczu dodać śmietanę oraz musztardę. Sos wymieszać, lekko podgrzać, włożyć ponownie plastry mięsa, dodać pokrojoną szynkę oraz natkę. Chwilę dusić razem i podawać.

Autor: lelandgaunt

0 komenatrzy

Podobne przepisy