Sznycle z szynką i musztardą

lelandgaunt

Autor:

Przepisów: 52

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 12 plastrów cielęciny lub piersi kurczaka
  • 3/4 szklanki śmietany
  • 3 plasterki szynki
  • łyżka musztardy
  • 3 łyżki masła
  • pęczek natki
  • sól, pieprz

Opis przygotowania

Mięso lekko rozbić, szynkę drobno pokroić. Opłukaną i osączoną natkę posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Gdy się spieni, włożyć płaty mięsa i usmażyć je z obu stron na złoty kolor, oprószyć solą oraz pieprzem. Wyjąć mięso z patelni i do gorącego tłuszczu dodać śmietanę oraz musztardę. Sos wymieszać, lekko podgrzać, włożyć ponownie plastry mięsa, dodać pokrojoną szynkę oraz natkę. Chwilę dusić razem i podawać.

0 komentarzy

Podobne przepisy