Sznycle w papryce

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2359

Składniki:

  • 8 plastrów piersi z kurczaka
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki masła
  • słodka, mielona papryka
  • cytryna
  • szklanka mleka
  • oliwa
  • sól

Opis przygotowania:

Lekko rozbić plastry mięsa. Roztrzepać widelcem żółtka z mlekiem, dodać szczyptę soli, trochę mielonej papryki i sok z cytryny. Na maśle i łyżeczce oliwy usmażyć z obu stron plastry mięsa. Wylać na mięso mleko z żółtkami i gotować do chwili aż sos zgęstnieje. Danie przyprawić mieloną papryką.

Autor: lelandgaunt

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów