Pieczarki panierowane

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4310
Pieczarki panierowane
fot. D.L. / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek (najlepiej jednakowych rozmiarem)
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Pieczarki bardzo dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrożnie odcinać nóżki, aby nie uszkodzić kapelusza. Posolić, popieprzyć, obtoczyć najpierw w roztrzepanym jajku, później w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju na wolnym ogniu do momentu zbrązowienia dwóch stron.
Można podawać z sosem czosnkowym lub chrzanowym i ziemniakami.

1 komentarz

dobre ? nie za tluste bedzie ?

Podobne przepisy